Юве разби Торино в исторически мач за Буфон


FUTBOL-TV

Юве разби Торино в исторически мач за Буфон

Ювентус разби с 4:1 у дома Торино в мач от 30-ия кръг на Серия А. Срещата беше историческа за Буфон, тъй като беше под номер 648 за него в шампионата на Италия, с което подобри рекорда на друга легенда – Паоло Малдини.

Още в 3-ата минута Пауло Дибала откри резултата. Аржентинецът демонстрира превъзходния си дрибъл между защтниците на гостите и с шут от наказателното поле не остави шансове на Салваторе Сиригу. В 29-ата Роналдо достави топката на Куадрадо, който преодоля съперников бранител и я прати в далечния долен ъгъл на вратата - 2:0.

В края на първата част Торино намали чрез дузпа, отсъдена след намесата на ВАР за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Андреа Белоти и я прати неспасяемо в левия ъгъл за 1:2.

В 61-ата Ола Айна игра с ръка пред своето наказателно поле, а Роналдо реши да изпълни прекия свободен удар, с което покачи резултата на 3:1. В 87-ата минута Кофи Джиджи, който се появи на терена секунди по-рано, си заби автогол и за крайното 4:1 за Юве.

С победата Юве събра 75 точки и увеличи аванса си на върха пред Лацио на 7 т. По-късно тази вечер "орлите" приемат Милан в дербито на кръга. Торино остава с 31 т. и заема 15-та позиция.

  Сподели
114