Стана ясен разговорът между съдиите в Ел Класико


Н. Гавазов

Стана ясен разговорът между съдиите в Ел Класико

Испанската футболна федерация публикува запис на разговора между главния съдия на мача между Реал Мадрид и Барселона (3:2) Сезар Сото Градо със съдии от ВАР в момента с отменения гол на каталунците в 28-ата минута.

Тогава след изпълнение на корнер Ламин Ямал стреля към вратата на домакините, ударът му бе париран от Андрей Лунин, а след използване на ВАР, реферите решиха, че топката не е преминала голлинията.

VAR: "Да проверим, Сезар, изчакай малко, не започвай играта".

Сото Градо: "Чакаме. Не, няма автоматична система за записване на голове. Чакаме ВАР. Може би бе гол. Не, няма автоматична система за записване на голове".

VAR: "Серхио, спри в точката на контакт на топката с ръкавиците на Лунин. Изчакайте малко, защото правим 360-градусов изглед, защото нямаме ъгъла, от който се нуждаем".

Сото Градо: "Надяваме се. Ние незнаем".

VAR: "Гледката е блокирана от тялото на Лунин. Чакай малко. Все още търсим доказателства. 360 градуса. Това не е, това също, това също, и това, по-нататък, това също не е…".

Сото Градо: "Не бързаме, това е много важно решение, не бързаме, проверете всички камери".

VAR: "Те нямат повече. Потвърждаваме ли, че няма повече камери?".

Сото Градо: "Не бързаме. По-добре да изчакаме. Трябва да изчакаме".

VAR: "Сесар, ще подновим играта с ъглов удар, нямаме доказателства, че топката е преминала линията, така че играта се подновява с ъглов удар. Нямаме доказателства, че топката е преминала линията. Ъглов удар".

По-рано бе съобщено, че президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че клубът може да поиска преиграване на мача с Реал, ако се докаже, че съдиите погрешка са отменили гол на каталунците в Ел Класико след удар на Ламин Ямал.

  Сподели
129