Барса може да поиска преиграване на мача с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Барса може да поиска преиграване на мача с Реал Мадрид

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че клубът може да поиска преиграване на мача с Реал Мадрид, ако се докаже, че съдиите по погрешка са отменили гола на каталунците в Ел Класико след удар на Ламин Ямал.

"Незабавно ще се свържем с техническия комитет на съдиите и с Испанската футболна федерация, за да ни предоставят всички кадри, заснети по време на мача. Ако се потвърди, че това е бил законен гол, не изключваме да поискаме преиграване на мача. Това вече се случи на едно от европейските първенства поради грешка на VAR“, заяви Лапорта.

Припомняме, че в мача от 32-ия кръг на Ла Лига с Реал Мадрид, футболистът на каталунците Ламин Ямал се възползва от ъглов удар и успешно постави крак на линията. Топката може би напълно премина голлинията, но вратарят Андрей Лунин я изби. Реферът Сезар Сото Градо сигнализира да няма гол, но след това се консултира с видеоасистента в продължение на няколко минути. В крайна сметка реферът потвърди решението си, което предизвика много спорове и критики след мача.

  Сподели
89