Барса възнамерява да анулира договора на Де Йонг


Н. Гавазов

Барса възнамерява да анулира договора на Де Йонг

Ръководството на Барселона откри нарушения в новия договор на полузащитника Френки де Йонг, който той сключи с отбора през октомври 2020 г. Представители на испанския клуб може да започнат дело срещу бившите ръководители на Барселона заради сключването на такъв договор. Това съобщава The Athletic.

През 2020 г. 25-годишният Де Йонг удължи договора си с Барселона при следните условия: той получи намаление на заплатата за два сезона, но ще получи 18 милиона евро, които му се дължат по предишния му контракт през следващите четири години, според източника. Жерар Пике, Марк-Андре тер Щеген и Клеман Ленгле също подписаха подобни договори.

Изяснява се, че Барселона е изпратила писмо до Де Йонг в средата на юли, в което става ясно, че от клуба са готови да започнат процедура относно законността на такова споразумение и са поискали играчът да се върне към условията, които са били подписани с него, когато се е присъединил отбора през 2019 г. Според източника, предишното ръководство на клуба уверява, че новата сделка е сключена законно.

  Сподели
672