Ман Сити надви Форест въпреки трудностите


И. Ангелов

Ман Сити надви Форест въпреки трудностите

Нотингам Форест посрещна Манчестър Сити в срещата от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Сити Граунд" домакините допуснаха рано, но истински се противопоставиха и дори надиграха в голяма порция от мача съперника, преди влизането на Ерлинг Холанд да реши всичко за 2:0.

В 32-ата минута днес Йоско Гвардиол откри резултата когато бе намерен от корнер на близката греда от Де Брюйне за прострелно 1:0 с глава. Голът може би успокои гостите и те отстъпиха контрола, а това доведе до редица ситуации пред вратата на Едерсон до края на полувремето и след него когато той бе сменен от Ортега.

Крис Ууд пропусна няколко златни възможности от непосредствена близост, а и горната греда спаси Едерсон в един момент. Във всеки един момент изглеждаше сякаш домакините ще се върнат в срещата, докато Гуардиола не представи Халанд в игра в 63-ата минута. 

В 71-ата той бе изведен от Де Брюйне в полето, справи се с противник и стреля ниско за 2:0. Последва отново успокоение за Сити, но Форест не стигна до гол.

  Сподели
211