Матип се готви да напусне Ливърпул през лятото


Н. Гавазов

Матип се готви да напусне Ливърпул през лятото

Джоел Матип се готви да напусне Ливърпул през лятото, като отбори от Серия А проявяват интерес да осигурят услугите му преди сезон 2024-25.

32-годишният играч бе принуден да напусне срещу Фулъм през декември поради контузия , като мениджърът Юрген Клоп по-късно потвърди, че централният защитник е получил скъсана предна кръстна връзка.

Докато Матип постигна забележителен напредък в рехабилитацията си през последните седмици, включително връщане към леки тренировки в тренировъчния център AXA на Ливърпул, изглежда, че сезонът ще приключи, преди защитникът да може да се завърне в игра.

Камерунецът, който има предимството да притежава паспорт от ЕС, е изиграл само 14 мача за "червените" този сезон, а договорът му изтича през юни.

Следователно, може би не е изненадващо, перспективата за придобиване на опитния централен защитник без необходимост от трансферна сума предизвика интерес от няколко клуба, включително два от Серия А.

Според италианското издание Corriere della Sera, Рома  и Лацио се готвят да влязат в дискусии с Матип през следващите седмици за възможно преместване през лятото.

Докладът добавя, че защитникът е отворен към идеята да се премести в Рим, но е предпазлив относно потенциалното намаляване на заплатата, което ще трябва да приеме, ако напусне "Анфийлд".

Смята се, че агентите на Матип също са започнали дискусии за евентуален трансфер с турския Фенербахче, докато клубове от Саудитска Арабия също са проявили интерес към придобиването на неговите услуги.

Ливърпул бе свързван с няколко потенциални заместника на Матип през последните седмици, включително защитното дуо на Спортинг Лисабон Усман Диоманде и Гонкало Инасио.

Съобщава се, че Арне Слот е постигнал споразумение с "червените" като наследник на Клоп и се разбира, че няколко съществуващи играчи на Ливърпул, които не са част от дългосрочните планове на Слот, също ще напуснат през лятото.

Сред тези, които биха могли да се присъединят към Матип в автобуса от "Анфийлд", са Тиаго Алкантара и Адриан , и двамата също ще изтекат договорите си в края на настоящата кампания.

В допълнение, все още има значителна несигурност около бъдещето на Мохамед Салах , който може да получи още едно хитово предложение от Саудитска Арабия извън сезона. Широко се твърдеше, че оферта от около £150 милиона е била поставена на масата от Ал Итихад за подписа на египетския национал през миналия сезон.

  Сподели
59