Нюкасъл иска да откаже ПСЖ и Сити от Бруно


И. Ангелов

Нюкасъл иска да откаже ПСЖ и Сити от Бруно

Бруно Гимараеш изглежда, че ще пренебрегне Пари Сен Жермен и Манчестър Сити с последната покупка на имение в Нортъмбърланд. 26-годишният Гимараеш беше обект на интензивни спекулации през последните месеци, като няколко елитни клуба се бореха за неговия подпис. ПСЖ, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са свързвани с полузащитника, подхранвайки очакванията за потенциален трансфер през лятото. Последното придобиване на недвижими имоти от Гимараеш обаче показва промяна на фокуса към бъдещето му в Нюкасъл.

Според The ​​Telegraph, въпреки че има клауза за освобождаване от приблизително £100 милиона в неговия договор, източници предполагат, че е имало ограничен интерес от потенциални ухажори за тази цена. Това развитие насърчи оптимизма сред привържениците на Нюкасъл, че техният маестро в полузащитата може да остане в клуба и след настоящия сезон. Полузащитникът, който получава значителна заплата от 150 000 лири на седмица, е готов да се премести в новия си семеен дом със съпругата и двете си деца, сигнализирайки за дългосрочния си ангажимент към клуба.

Решението на Гимараеш да пусне корени в Нортъмбърланд е показателно за стабилността и приятелството в отбора на Нюкасъл. Близките му отношения със съотборника му Жоелинтън, който наскоро подписа удължаване на договора, подчертават сплотеността в екипа на Еди Хау и са добри предзнаменования за бъдещите стремежи на клуба. Освен това агентът на Гимараеш потвърди, че клиентът му е "много щастлив“ в Нюкасъл, разсейвайки слуховете за скорошно напускане.

Докато Нюкасъл продължава да се надява да запази ключовите си активи за още един сезон, финансовите ограничения може да наложат продажбите на играчи с цел да отговарят на финансовите разпоредби и разпоредбите за устойчивост на Висшата лига. Приоритетът на клуба обаче е изграждането на конкурентен отбор, способен да се бори за най-високи отличия, като Гимараеш е твърдо позициониран като крайъгълен камък в бъдещите им планове.

  Сподели
91