Пеп обясни защо е продал Палмър


И. Ангелов

Пеп обясни защо е продал Палмър

Пеп Гуардиола заговори за напускането на Коул Палмър от Манчестър Сити, след като плеймейкърът стана основен играч за Челси. Палмър е звездата в проблемния сезон за "сините" след летния му трансфер от Манчестър Сити. 21-годишният футболист бързо се утвърди като ключов играч за отбора на Маурисио Почетино с впечатляващите си голове и представяне, а също така се наложи в сметките на Англия преди Евро 2024.

Палмър се присъедини към Манчестър Сити на осемгодишна възраст и премина през академията на клуба, но избра да продължи напред в търсене на редовно време за игра. Гуардиола призна, че Палмър е бил помолен да напусне известно време преди да осигури трансфера си в Челси.

Той каза пред репортери: "Два поредни сезона той искаше да напусне и аз му казах да остане. Той каза, че иска да напусне. Какво можехме да направим? Казах да остана, защото Рияд [Марез] го няма, но два сезона той искаше да си тръгне."

Гуардиола похвали Палмър за представянето му в Челси, добавяйки: "Играта на това ниво е изключителна. Той е изключителен играч. Не му дадох минутите, които може би заслужаваше и сега има в Челси. Разбирам напълно. Той е срамежлив човек с голям потенциал. Той играе фантастично, така че решението беше взето по много причини."

Палмър е отбелязал толкова голове във Висшата лига този сезон, колкото Ерлинг Халанд. Двамата играчи са начело в класациите за голмайстори на Висшата лига с по 20 гола, с един пред нападателя на Астън Вила Оли Уоткинс. Палмър вкара 11 гола в последните си шест мача за "сините".

  Сподели
448