Хайнце и Касорла могат да влязат в щаба на Артета


Н. Гавазов

Хайнце и Касорла могат да влязат в щаба на Артета

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Габриел Хайнце и бившият полузащитник на Арсенал Санти Касорла са кандидати за ролята на помощник на мениджъра на "топчиите" Микел Артета.

В края на този сезон Артета рискува да загуби верните си съотборници Алберт Стайвенберг и Карлос Куеста. И двамата помощници на Микел могат да започнат собствена треньорска кариера.

Например Стайвенберг е ухажван за Аякс, а Куеста се смята за цел за Норич и други клубове от Чемпиъншип.

Това оставя Артета да мисли за добавяне към своя треньорски щаб, като ESPN твърди, че 45-годишният Хайнце, който направи 83 изяви за Юнайтед под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън между 2004 и 2007 г., е на радара на Микел.

Хайнце е треньор от 10 години, като през това време е работил с различни клубове от Южна Америка и Северна Америка.

Или Артета може да се насочи към варианта с 39-годишния Касорла, с когото играха заедно в Арсенал. Санти направи 180 мача за "топчиите" между 2012 и 2018 г. и беше голям любимец на феновете на лондонския клуб.

В момента Касорла все още играе за Реал Овиедо във втора испанска дивизия, но този сезон вероятно ще бъде последният за Санти.

"Може ли Касорла да се завърне в Арсенал? Зависи от ролята. Знаете моите симпатии към Санти.

Разбрахме се много, много добре. Мисля, че той имаше невероятна енергия, на която треньорският щаб можеше да разчита. Неговите знания и енергия бяха добри за отбора. Мисля, че би имало смисъл“, заяви Артета пред Sky Sports онзи ден.

  Сподели
83