Клоп обяви, че напуска Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп обяви, че напуска Ливърпул

Германският специалист Юрген Клоп обяви решението си да напусне поста мениджър на Ливърпул след края на настоящия сезон.

"Разбирам, че за мнозина това е шок в момента, в който го чуете за първи път, но очевидно мога да го обясня - или поне да се опитам да го обясня.

Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите фенове, обичам отбора, обичам персонала, обичам всичко. Но фактът, че все пак вземам това решение означава, че съм убеден, че трябва да взема точно това решение.

Работата е там, че съм, как да го кажа, на изчерпване на силите. Сега нямам никакви проблеми, разбира се, отдавна знаех, че в един момент ще трябва да го обявя, но сега съм напълно добре. Знам, че не мога да върша тази работа отново и отново, и отново, и отново.

След всичките години, които прекарахме заедно, след цялото време, което прекарахме заедно, и след всичко, през което преминахме заедно, уважението ми към вас нарасна, любовта ми към вас нарасна и най-малкото, което ви дължа, е: "Това казвам на истина - и това е истината", цитира пресслужбата на клуба думите на Клоп на официалния уебсайт.

Припомняме, че Клоп пое Ливърпул на 8 октомври 2015 г. През това време 56-годишният специалист спечели десет трофея с "червените". Ливърпул под ръководството на Юрген спечели Шампионска лига, Висшата лига на Англия, Купата на лигата, ФА Къп, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

  Сподели
998