Фърги: Лошо решение от Уеб може да коства титлата


И. Ангелов

Фърги: Лошо решение от Уеб може да коства титлата

Босът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че най-големият му страх в момента е лошо съдийско решение в мача с Челси в неделя. Реферът от финала на Световното първенство бе избран да ръководи решаващото дерби за сезона. Фъргюсън призна, че той е най-добрия съдия в света, но все пак изказа своето притеснение, че се страхува от грешно решение.

"Ще свири най-добрият съдия, няма съмнение в това. Но негово лошо решение е големият ни страх. Имаме футболистите да спечелим. Надяваме се, че сега е наш ред за малко късмет," заяви пред репортери Фърги в петък.

69-годишният вярва, че Челси са изправени пред голямо предизвикателство на "Олд Трафорд", въпреки добрата си форма напоследък: "Който и да дойде на "Олд Трафорд" трябва да знае, че го чака труден мач. И всички, които идват имат предварителен план. Това не се променя. Важното е как ще подходим и как ще се представим в двубоя. Формата ни у дома е много добра. Имаме само 2 неспечелени точки през сезона, което вероятно е най-доброто постижение в Европа. Не знам постоянно с колко точки сме пред Челси, но това няма значение. Днес ние сме точно където искаме. Няма значение какво е станало миналата неделя, преди 4 недели, или преди 4 месеца. Ние сме където сме. С 3 точки преднина, с еднаква голова разлика. Срещата е 3 мача преди края и имаме 2 домакинства и гостуване. Това е, тук сме ние. Нищо няма да промени това."

Победа за Юнайтед ще ги отведе до почти сигурно спечелване на 19-ата титла, с която Ливърпул ще бъде изпреварен по брой трофеи, но Фъргюсън не мечтае в момента: "Това е като европейската купа. Там има история на Реал Мадрид и Милан, но има и други големи - Ливърпул, Байерн, Аякс. Ние също трябва да сме сред тях. 

Мениджърът пое Юнайтед през 1986 година, и тогава не вярвал, че ще успее да спечели повече от 18-ете титли на Ливърпул: "Не, със сигурност не си го представях тогава. Целта ми бе да се изравним с Ливърпул и да сме печеливш тим. Затова дойдох тук. Но веднъж като спечелихме - всичко потръгна. Нямаше как да си представя, че ще съм начело толкова време. Толкова дълго съм тук, че не мисля за броя спечелени трофеи. Целта ми беше първият трофей."

Сър Алекс призна, че Дарън Флетчър няма да играе в неделя като титуляр, но има планове за бъдещето, които са той да участва във финала на Шампионска лига: "Няма да започне в неделя, но тренировъчният му режим ще бъде ускорен. Трябва му острота за наближаващия голям мач. А до финала има 3 седмици да се подготви. Това трябва да му е цел, и ако успее ще е добре за нас. Както знаем той е играч за големи мачове."

  Сподели
186