Невил: Ман Юнайтед може да е шампион с Кейн, но не и с Роналдо


Н. Гавазов

Невил: Ман Юнайтед може да е шампион с Кейн, но не и с Роналдо

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил обясни проблема, причинен от преминаването на  Кристиано Роналдо към "червените дяволи".

Роналдо стартира блестящо във втория си период в Юнайтед, вкарвайки пет гола в шест мача, но представянето на отбора оставя много от желаното.

Невил вижда голям проблем в слабата работоспособност на Кристиано. Гари вярва, че "дяволите" се нуждаят от работни коне, каквито не са нито Пол Погба, нито Бруно Фернандеш, нито дори Мейсън Гринууд.

"Има много положителност в този трансфер, но има и проблеми. Нека кажем, че трябва да се адаптирате към Роналдо.

Не можете да му позволите да се превърне в тежест в големите игри, защото като цяло той не работи достатъчно усилено. Той играе напред и никога не можете да го накарате да започне да пресира.

През следващите седмици Оле (Гунар Солскяер) ще трябва да вземе важни решения, за да компенсира пристигането на Роналдо.

Когато казах, че Юнайтед може да спечели първенството с Кейн, но не и с Роналдо, го казах въз основа на познанията си и за двамата играчи. Просто мисля, че Юнайтед ще бъде по -добър като отбор с Кейн.

Но сега те трябва да намерят начин да играят с Роналдо. Одобрявам тази покупка, обичам Кристиано, но Юнайтед трябва да намери начин да играе, компенсирайки присъствието му.

Това напомня ситуацията отпреди 10-15 години, когато Скоулс и Карик играха в нашата халфова линия. В същото време Парк Джи Сун работеше невероятно, Рууни ореше по десния фланг, Тевес постоянно потъваше дълбоко в дълбините. Всички останали ораха като кучета, които да компенсират присъствието на Роналдо.

И ако пускаш Бруно Фернандеш, Мейсън Гринууд и Пол Погба с Роналдо, ще бъдете уязвими за контраатаки и няма да спечелиш титлата. Такъв отбор няма как да има баланс.

С Роналдо отпред, Юнайтед никога няма да бъде пресиращ отбор. Той не пресираше преди 10-15 години, а сега ли?", заяви Невил в новия епизод на The Overlap.

  Сподели
449