19 клуба от ВЛ се обединиха срещу покупката на Нюкасъл от саудитците


Н. Гавазов

19 клуба от ВЛ се обединиха срещу покупката на Нюкасъл от саудитците

Ядосаните клубове от Висшата лига се нахвърлиха на английската Висша лига с множество жалби и настояват за спешна среща заради покупката на Нюкасъл от саудитските инвеститори. Според Guardian останалите 19 клуба от най-високата дивизия са се обединили срещу сделката.

Изданието отбелязва, че подобно искане от страна на клубовете не е опит да се наруши сделката, а по -скоро метод за изразяване на техните претенции към нея. Не всички във Великобритания са доволни от намесата на Кралство Саудитска Арабия във Висшата лига. Много активисти за правата на човека не вярват, че самата близкоизточна държава няма нищо общо с придобиването на Нюкасъл.

В самата Саудитска Арабия твърдят, че суверенният инвестиционен фонд на правителството на Саудитска Арабия (PIF), който придоби Нюкасъл, не е пряко свързан с държавата. Инвестиционната група включва още PCP Capital Partners и RB Sports & Media. Преди това шеф на английския клуб бе милиардерът Майк Ашли. По -рано бе съобщено, че сделката за продажба на Нюкасъл се оценява на 350 милиона евро.

  Сподели
388