Клоп: Ливърпул няма да остане без ШЛ за дълго време


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул няма да остане без ШЛ за дълго време

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът му не е застрашен от дълго отсъствие от Шампионска лига и че не се нуждае от играчи, които са мотивирани само от участие в Шампионска лига.

Ливърпул има опасност да остане без Шампионска лига през следващия сезон след пет поредни домакински поражения във Висшата лига,

Клоп смята тази заплаха за реална, но вярва, че за "червените" няма да е трудно да се завърнат в елитния европейски турнир. Юрген също не очаква напускане на звезди от "Анфийлд", ако тимът пропусне  Шампионска лига.

"Няма да се случи клубът ни да бъде редовно без Шампионска лига. Този сезон ще бъде труден, но знаем, че нашият отбор има потенциала и силата на съвсем различно ниво.

Не знам какъв е бил отборът тук преди 10 години, но с тима, който имаме, сме готови да се бием в тази ера.

Този сезон никога не стигнахме до големи обороти, но този отбор е в добра позиция. Естествено, това са трудни времена, но бих казал, че сме в по-добра позиция от много други тимове.

Не знам всичко, което се е случило в миналото, но мога да кажа, че никой не трябва да се тревожи за бъдещето на този клуб, защото е в добри ръце и тъй като имаме наистина добър отбор, така че това е добра основа за бъдещето.

Знам, че можем да разчитаме на лоялността на играчите. Не очаквам ситуация, в която играч да каже: "Ние не сме в Шампионска лига, така че трябва да напусна". Това никога няма да се случи. Познавам ги добре достатъчно.

Това е различна ситуация и мога да кажа, че евентуалното отсъствие на Шампионската лига няма да представлява проблем при привличането на нови играчи.

Преди няколко години казах, че нямам нужда от играч, ако той не иска да се присъедини към нас, защото не играем в Шампионска лига.

И следователно, ако играч иска да напусне, защото не сме в Шампионска лига, тогава нямам нужда от този играч. Тук няма нищо лично, но не може да бъде иначе.

Винаги трябва да намерите правилните футболисти за предизвикателствата, които ви предстоят. И след това да се захваните за работа. В това отношение не се притеснявам за нищо", заяви Клоп.

  Сподели
134