Клоп се готви да спре играчите си до националните отбори


Н. Гавазов

Клоп се готви да спре играчите си до националните отбори

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп предупреди, че ще блокира пътуването на своите играчи до националните отбори в края на март, ако това е свързано с подлагане на карантина.

В края на този месец бразилците Алисон, Фабиньо, Роберто Фирмино и португалецът Диого Жота трябва да изиграят квалификационни мачове за Мондиал 2022 в страните - Бразилия, Колумбия и Португалия - които фигурират в т. Нар. "червен списък“ на Великобритания.

След завръщането си от тези страни се изисква 10-дневна карантина, но Клоп предупреждава, че никой от клубовете няма да се съгласи с това.

"Мисля, че ФИФА даде да се разбере, че този път не трябва да пускаме играчите и мисля, че всички клубове ще се съгласят, че не можем просто да пуснем момчетата и след това, когато се върнат, да ги подложим на  10-дневна хотелска карантина. Просто не е възможно.

Разбирам нуждите на различните федерации, но не можем да зарадваме всички и трябва да помним, че клубовете плащат заплатите на играчите и клубовете трябва да бъдат приоритет. Напълно разбирам, че ще има различни международни състезания през лятото, но през този период от живота ни не можем да зарадваме всички.

Не сме на 100 процента сигурни за ситуацията в някои държави, които все още могат да променят мястото на своите мачове на по-малко рисковано. Цялата тази ситуация е като Шампионска лига, където научавате мястото на мача си едва в последната секунда , защото хората се нуждаят от време, за да вземат решения", заяви Клоп.

  Сподели
253