Уилшър: Не съм си представял, че ще играя в Чемпиъншип


И. Ангелов

Уилшър: Не съм си представял, че ще играя в Чемпиъншип

Джак Уилшър сподели, че никога не си е представял да играе във второто ниво на английския футбол, но той приветства предизвикателството с Борнемут след като наскоро подписа с тима от Чемпиъншип. Само 3 месеца след прекратяването на договора си с Уест Хем, 29-годишният англичанин ще продължи кариерата си с "черешките" и той се надява да помогне за промоция във Висшата лига.

"Аз не съм играл в Чемпиъншип и преди не съм се борил за промоция. Ако ме бяхте попитали преди 10 години ако мисля дали това е нещо, в което си представям да играя, щях да кажа 'не'. Но аз съм тук сега, готов и концентриран, и искам да помогна на Борнемут да опита и да спечели промоция.

"Ако чувствах, че съм приключил и постигнал всичко, което искам в играта, щях да се пенсионирам в деня когато напуснах Уест Хем. Аз имах късмета винаги в кариерата си да изкарвам добри пари, но без мачове 3 месеца това ме накара да разбера, че искам да играя тази игра възможно най-дълго.

"Когато си у дома и тренираш в парка по време на карантината, понякога умът ти може да ти играе номера и започваш да мислиш разни неща. Беше тежко, няма да лъжа. Но сега съм тук и това ме вдъхновява дори повече и ме прави по-гладен защото аз зная през какво минах и какво трябва да направя за да се поддържам".

Запитан дали решението да прекрати високоплатения договор с Уест Хем е негово, или на клуба, Уилшър каза: "Мисля, че и двете страни го решиха. Беше добро решение за двете страни. Аз нямаше да играя и не исках да стоя на пейката с голяма заплата за отбор като Уест Хем, и просто да гния. Знаех, че трябва да играя мачове.

"Най-важното за един футболист е да вярва в себе си, трябва да си уверен в уменията си, в желанието си да успееш в решителни моменти. И аз никога не съм се съмнявал в уменията си. Аз все още чувствам, че имам какво да дам на играта. Следващите 4 или 5 месеца ще съм в Чемпиъншип, и ще опитам да съм възможно най-добър индивидуално. Дано това помогне на тима да постигне целта си."

  Сподели
182