Артета: Трябва ни време


Н. Гавазов

Артета: Трябва ни време

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че се наслаждава на работата си въпреки трудната ситуация с играта и резултатите.

В неделя Артета ще отпразнува точно една година от началото на своята независима треньорска кариера. Сега Арсенал е едва 15-и във Висшата лига, но Микел от самото начало разбра, че процесът на възстановяване на отбора и клуба ще бъде труден и продължителен.

"Тази година бе една от най-трудните в историята на клуба по различни причини. Вярвам, че постигнахме значителен напредък и внедрихме положителни промени, които работиха добре.

Претърпяхме структурни промени в целия клуб и това бе сериозно разклащане за клуба.

Сега, след толкова голямо разклащане, трябва да намерим стабилност, а за това на свой ред ни трябва време.

Всички ние - хората, които взеха решението да стартират този проект с мен, поне знаехме, че няма бързи корекции и че ще ни отнеме време. Когато промените нещо, може да отнеме време.

Най-поразителното впечатление са двата трофея, а най-разочароващото е, че през тези трудни моменти нашите фенове не са с нас.

Можеше да е много положителна година, но нашата форма наскоро засенчи това, което направихме тази година. Трябва да признаем, че формата ни във Висшата лига не е достатъчно добра.

Знам колко трудна би била тази работа при нормални условия. В допълнение към всички промени, които пренесохме, ние сме изправени и пред пандемия, която засяга индустрията като цяло.

В същото време ви уверявам, че ми харесва тази работа. Чувствам, че съм толкова щастлив, че съм в този футболен клуб, за мен е чест. Обстоятелствата и контекстът са такива, каквито са и трябва да се изправим срещу тях", заяви Артета.

Напомняме, че по-рано бившият играч на Арсенал Рей Пърлър предупреди, че "артилеристите" могат да изпаднат от Висшата лига, а Емануел Пти призна, че е безразличен към клуба от "Емирейтс". Бившият защитник на Арсенал Уилям Галас пък изрази мнение, че не вижда Микел Артета като точния човек, който да тренира "артилеристите".

  Сподели
223