Нюкасъл се върна до равен с Тотнъм


И. Ангелов

Нюкасъл се върна до равен с Тотнъм

Тотнъм прие Нюкасъл Юнайтед за срещата от третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините поведоха с минималното 1:0 след попадение на Лукас Моура. В първото полувреме обаче Сон нацели 2 греди, а Кейн пропусна няколко положения в срещата, преди дузпа от Калъм Уилсън да донесе 1:1 в последната секунда на срещата.

Само след 3 минути игра вратарят на гостите Карл Дарлоу се прояви страхотно, първо като блокира добър удар от пряк-свободен на Ло Селсо, който попадна в Кейн, но вратарят веднага плонжира в другата посока и спаси отново. В 9-ата минута отново Дарлоу лиши Хьойберг от гол с прекрасна намеса от близо.

В 25-ата минута Хари Кейн с ниско центриране към втората греда намери Лукас за 1:0. 5 минути след това Кейн намери Сон на дъгата, но кореецът натресе страничната греда. В 42-ата минута Дохърти намери Сон отново в същата позиция, и той нацели горната греда на Дарлоу.

На почивката Сон бе заменен от Бергвайн без да е ясна причината за това. В това полувреме отново Дарлоу бе героят с няколко големи спасявания. Така се стигна до добавеното време, когато при едно центриране към Керъл той стреля с глава, а топката срещна ръката на Дайър. След ВАР преглед бе отсъдена дузпа за Нюкасъл, която бе вкарана в 96-ата минута от Калъм Уилсън за 1:1.

  Сподели
365