Ливърпул се опасява от напускане на Клоп


Н. Гавазов

Ливърпул се опасява от напускане на Клоп

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп стана основна цел за германския национален отбор за замяна на Йоахим Льов.

Клоп тренира "червените" от октомври 2015 г. и за това време на практика станаха вакантни треньорските постове във всички големи клубове в Европа. Затова на "Анфийлд“ не приемайте сериозно слуховете, свързващи  Юрген с преход към Байерн Мюнхен или Реал Мадрид.

Немският национален отбор е съвсем различен въпрос. През миналата година Клоп заяви, че би искал да работи с националния тим на страната си, въпреки че увери в своята преданост към мърсисайдци.

Напомняме, че през декември Клоп подписа нов договор с Ливърпул до 2024 г., с което потвърди ангажираността си към мърсисайдци, но въпреки това германският национален отбор представлява голяма заплаха за наследството, което Юрген създава на "Анфийлд", по примера на Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед или на Арсен Венгер в Арсенал.

Според Daily Mirror,  Клоп признава, че Ливърпул ще бъде последният клуб в кариерата му и вижда германския национален отбор като логичната следваща стъпка в кариерата си. Единственият въпрос е кога Юрген ще предприеме тази стъпка.

Като най-добрият треньор на страната си, Клоп със сигурност ще бъде кандидат номер едно за ролята на наследник на Льов, когато въпреки това напусне поста си.

Йоахим тренира германския национален отбор от почти 14 години, а призивите за предоставяне на шанс на някой друг специалист стават все по-силни в Германия.

  Сподели
133