Висшата лига планирала да връчи Купата на Ливърпул на 21 март


Н. Гавазов

Висшата лига планирала да връчи Купата на Ливърпул на 21 март

Ръководството на Висшата лига планирала предсрочно да връчи  шампионската купа на Ливърпул, преди сезонът да спре поради пандемията на коронавирус.

Както е известно, правилата на Висшата лига са такива, че Ливърпул може да вземе купата в ръцете си само в последния домакински мач от сезона, дори и да си гарантира титлата предсрочно.

Въпреки това, Daily Mirror в ексклузивен материал твърди, че поради нарастващата заплаха от коронавируса, Висшата лига е била готова преждевременно да короняса отбора на Юрген Клоп, веднага след възобновяването на първенството.

Сезон 2019/20 бе спрян в момент, когато на Ливърпул липсваха само две победи за да оформи математически спечелването на  титлата. Ако "червените" бяха взели дербито на дербито срещу Евертън на 16 март и след това бяха победили  Кристал Палас на 21 март, то след мача с "орлите", церемонията по награждаването щеше да се състои.

Съответните преговори са били проведени на най-високо ниво. Ливърпул може би дори е щял  да получи разрешение за провеждане на парад по улиците на града, но бързото разпространение на коронавируса наруши всички тези планове и отложи шампионството на "червените“ за неопределено време.

УЕФА и Висшата лига все още са решени да се проведат мачове  през този сезон, дори ако е необходимо това да стане  без зрители, но сега Ливърпул трябва да бъде търпелив в продължение на няколко месеца.

  Сподели
231