Мърфи съветва Ливърпул да продаде Фирмино


Н. Гавазов

Мърфи съветва Ливърпул да продаде Фирмино

Бившият халф на Ливърпул Дани Мърфи смята, че за "червените" има смисъл да заменят Роберто Фирмино с нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе.

Миналата седмица в пресата се появиха слухове, че в края на този сезон Байерн ще е готов да предложи на Ливърпул 75 милиона паунда за Фирмино.

Мърфи подкрепя идеята за продажба на Роберто, ако "червените"  могат да примамят Мбапе. Според Дани, по този начин колективът на Юрген Клоп ще стане още по-страховит.

"Възможно ли е да поканят друг нападател, който ще отбележи толкова голове, колкото Фирмино? Да.

Фирмино  е чудесно допълнение към системата на Ливърпул, имайки предвид стила на игра на двете крила. Колко страхотни са тримата, нали? Но когато кажете "Фирмино е такъв, той е изключителен, уникален и невероятен играч", това малко ми напомня за заминаването на Кевин Кигън - на негово място дойде Кени Далглиш.

Когато Луис Суарес напусна, хората си казаха:   "О, Боже, кой ще го замести?". А сега имат Мане, Салах и Фирмино.

Фирмино е обичан тук, както бе обичан и  Суарес. Когато Ръш си тръгна, Олдридж дойде и започна да вкарва голове. Футболът не стои неподвижен.

Заменим ли е той? Да, всеки може да бъде заместен, въпреки че това ще промени динамиката.

Ако Ливърпул загуби Фирмино и подпише с Мбапе, дали атакуващата им тройка ще бъде още по-ужасяваща? Мбапе ще допълни ли и крилата? Може да се обсъди това. Никой не може да ми даде фактите.

Лично аз смятам, че Мбапе заедно с Мане и Салах биха били по-страхотна тройка  от Фирмино, Салах и Мане. Това е само моето мнение. Не омаловажавам Фирмино, той е невероятен футболист", каза Мърфи пред talkSPORT.

  Сподели
470