Моуриньо: Не завиждам на Сити и Ливърпул


Н. Гавазов

Моуриньо: Не завиждам на Сити и Ливърпул

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че не завижда на Манчестър Сити или Ливърпул по отношение на дълбочината на състава.

Поради контузии на ключови играчи, Моуриньо бе изключително ограничен в избора си на състава за мачовете  и през уикенда,  когато "шпорите“ приеха Ливърпул,  той бе принуден да организира дебюта на младия защитник Яфет Танганга.

Хосе, който не може да разчита на Хари Кейн, Уго Лорис, Бен Дейвис и Муса Сисоко, приема това за даденост и сравнява настоящата ситуация със ситуацията в Порто.

"Пуснах го, знаете как стоят нещата. Не можем да имаме същия състав като някои други отбори. Това не е за нас.

Гледах мача на  Манчестър Сити и видях пейката им. Там бяха Стърлинг, Бернардо Силва, Гюндоган, Отаменди. Разбирате ли?

Същото е и с Ливърпул. Виждаш отбора, виждаш пейката. И в същото време Матип, Ловрен, Кейта и Фабиньо са контузени.

Не им завиждам - ​​имам невероятна работа, но това е различна работа. Това е различен клуб.

Това е вторият път, когато приемам отбор в средата на сезона. Първият път също не бе лесно, защото това бе краят на отбора, краят на една ера.

Това бе ера без трофеи. Порто не печелеше, а това бе краят - не бих казал, че е краят на поколението, по-скоро бе  на отбора.

Тогава 12 играча напуснаха, 12 дойдоха и започнахме всичко отначало. Забравете добрите неща от миналото, забравете лошите неща от миналото и нека създадем нещо ново.

Това бе моят опит, когато дойдох в Порто по в средата на сезона. Можем да кажем, че сега ситуацията е подобна", заяви Моуриньо.  

  Сподели
325