Фернандиньо: Ливърпул е прекалено далеч


И. Ангелов

Фернандиньо: Ливърпул е прекалено далеч

Ветеранът на Манчестър Сити, Фернандиньо, коментира шансовете на английския шампион да защити титлата си за трета поредна година, но бразилецът допусна, че Ливърпул вече е прекалено напред в битката за титлата този сезон. В момента Сити се намира на 17 точки от първенеца, а най-близо до мърсисайдци е Лестър Сити с 10 точки изоставане.

"Много, много е тежко за нас. Бих искал да сме по-близо до Ливърпул. Може би след четири титли в този сезон помислихме, че сме нещо, което не сме. Това е реалността на спорта, и понякога трябва да го изживееш. В мислите ми Ливърпул не присъства изобщо. Много е далеч. На първо място трябва да мислим за Лестър.

"На Ливърпул им помага това, че от дълго време не са печелили нищо. Сега те помирисват успеха."

Фернандиньо е използван като защитник този сезон заради дълготрайната контузия на Лапорте в тима на Пеп Гуардиола:

"Не мисля, че липсвам в полузащитата. Родри играе много добре там. Разбира се, малко сме различни, но той се справя много добре. Работата в защита е важна защото се браниш, но и помагаш на атаката. Културата е такава, че прожекторите са върху реализаторите, но всички помагат в тима. Трябва да защитаваш линията и да предоставяш топката на играчите напред, които да създават."

  Сподели
213