Дългът на Юнайтед нарасна с над 50%


Н. Гавазов

Дългът на Юнайтед нарасна с над 50%

Манчестър Юнайтед отчете рязко увеличение на клубния дълг – с  55.5 процента.

В понеделник "червените дяволи“ публикуваха финансов отчет за първото тримесечие на сезон 2019/20. През последните три месеца дългът на Юнайтед към кредиторите нарасна от 247.2 на 384.5 милиона лири.

За същото тримесечие клубът от "Олд Трафорд"  заработи  135.4 милиона паунда – с 400 хиляди повече в сравнение със същия период на миналата година, но Юнайтед като цяло  очаква крайният оборот за сезона да намалее - до около 560- 580 милиона паунда (627,1 милиона паунда през последната фискална година).

Очакванията за намаляване на оборота се дължат на неучастието на клуба в Шампионска лига и на намаляването на приходите от телевизионни излъчвания, въпреки че търговската активност на Юнайтед продължава непрекъснато да се подобрява и по този показател клубът е номер едно на Острова.

"Най-важната ни цел е да спечелим трофеи, показвайки вълнуващ футбол с помощта на отбор, който се състои от възпитаници на нашата академия и привлечени  играчи от световна класа“, заяви вицепрезидентът на Юнайтед Ед Удуърд.

  Сподели
256