Себайос е в шок от играта на Ливърпул


Н. Гавазов

Себайос е в шок от играта на Ливърпул

Полузащитникът на Арсенал Дани Себайос  призна, че е шокиран от играта на Ливърпул.

Още при втората си поява в стартовия състав на "артилеристите“ Себайос  трябваше да се изправи срещу настоящите победители в Шампионска лига. Дани не можа да предотврати поражението на Арсенал на "Анфийлд"  с резултат 3: 1.

Испанецът, който пристигна под наем от Реал Мадрид през това лято е на мнение, че Клоп е довел играта на своя отбор до съвършенство.

"Никога не съм виждал нещо подобно. Досега не съм виждал отбор, който да играе по-добре и да пресира по-добре от Ливърпул. Тази игра ми направи доста силно впечатление.

Те изсмукват въздуха от теб. Прекарваш толкова много време в защита, а когато искаш да си поемеш дъх и задържаш топката поне малко, те отново те ограбват.

Мисля, че сега Юрген разполага с тима, за който е мислил, когато започна работа преди четири години“, заяви Себайос.

Напомняме, че веднага след мача с Арсенал наставникът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че футболистите му са играли изключително: "Това бе блестящ мач, изигран от моя отбор на толкова ранен етап от сезона. Играхме по изключителен начин. Това бе игра, пълна със сила, енергия, алчност и страст, от които мисля, че се нуждаете срещу противник като Арсенал. Тяхната схема  леко ни изненада. Нямаше как да знаем, че ще играят ромб, но променихме някои неща и направихме много добри корекции. Видях съотношението на притежание на топката в последните 10 минути - нещо като 53 към 47, но за повече от 80 минути то бе напълно различно. В продължение на 80 минути имахме  пълен контрол над играта. Не сме в Дисниленд и не бива да изненадваме всички всяка секунда. Бих се радвал, ако бяхме избегнали допуснатия гол, но такива неща се случват. Арсенал има страхотен отбор. Не видях толкова голямо количество положения, но наистина контролирахме играта и заслужихме да спечелим".

  Сподели
122