Челси наема Игуаин и се разделя с Мората


Н. Гавазов

Челси наема Игуаин и се разделя с Мората

Челси съгласува наема на нападателя Гонсало Игуаин и в същото време е на ръба на раздялата с Алваро Мората. Както съобщи The Telegraph, "сините" са представили официално предложение към Ювентус за Игуаин. Челси е готов да наеме Гонсало до края на сезона с възможност за последващо изкупуване или подновяване на наема  за още 12 месеца.

Според Sky Sports и Daily Mirror, предложението на лондонския клуб е прието в Торино. Така Ювентус ще върне предсрочно 31-годишния аржентинец от Милан и веднага ще го отдаде под наем  на Челси. Тази информация бе потвърдена от Фабрицио Романо и Алфредо Педула.

Сега Игуаин, който печели по  170 000 паунда седмично, ще отлети за Лондон, за да премине медицински преглед и да обсъди условията на личния договор с Челси.

Пристигането на Гонсало ще позволи на "сините" да освободят  Алваро Мората за Атлетико. На "Стамфорд Бридж" предпочитат незабавна продажба на испанеца и  дори са склонни да намалят цената до 45 милиона паунда, но клубът от Мадрид вероятно ще може да си позволи само да наеме  сънародника си.

  Сподели
479