Моуриньо отново е бесен на босовете на Юнайтед


Н. Гавазов

Моуриньо отново е бесен на босовете на Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо за пореден път е разгневен от последните действия на ръководството на клуба, както и от слабата трансферна активност на клуба.

Според източник от "Олд Трафорд", португалецът желае да подсили отбора с поне един защитник и продължава да бъде убеден, че текущите беди в отбраната са свързани с глупавия провал на трансферния пазар през лятото. По една или друга причина Жозе не получи нито един бранител от тези, които искаше през лятото и мениджърът при всеки разговор с Ед Удуърд напомня този факт.

Към момента Моуриньо иска да се избави от Ерик Бейли, Маркос Рохо и Фил Джоунс, за да освободи средства и място за покупка на качествен защитник. Специалистът е убеден, че със сегашната отбранителна линия "червените дяволи" нямат никакви шансове за попадане в топ 4 в края на този сезон. Португалецът обаче е силно обезпокоен, че клубът не прави абсолютно нищо за потенциална продажба и покупка на играчи.

Юнайтед се свързва с интерес към Тоби Алдервейрелд, Калиду Кулибали и Милан Шкринар, но мениджмънтът на клуба даже не е осъществил контакт с колегите си от Тотнъм, Наполи и Интер.

Според източника, последното интервю на Моуриньо за кадровото състояние на отбора не е случайно и цели да стресне клубните ръководители, които, според португалеца, повече обръщат внимание на Юнайтед като бизнес-модел, пренебрегвайки спортната част.

"Ние не успяхме да използваме много играчи за мача с Валенсия, защото те са с травми. Тези, които дойдоха с нас са достъпни към дадения момент и всички те имат шанс да играят в неделя.  Смолинг е контузен, Линдельоф е контузен, Дармиан е контузен, Марсиал е контузен, Далот е контузен. Де Хеа и Матич са единствените, които можехме да вземем с нас, но не го направихме. Що се отнася до Матич, вие първи ми дайте статистика минутите му и  кажете, че има нужда от почивка. Ако не му дам почивка в мач, от който не зависят нашите плейофи, тогава той ще играе докато не се контузи. Съвсем нормално е да го оставя у дома", заяви Моуриньо по време на вчерашната си среща с представители на медиите.

Не на последно място Жозе е бесен от това, че никой от ръководството на Юнайтед не е бил на мача с Валенсия. Португалецът смята това за липса на неуважение към отбора и поредното доказателство, че босовете не се безпокоят от резултатите на отбора.

"Никой от управата не бе във Валенсия. Ние сме близо до трансферния прозорец, а никой нищо не знае. Те не работят над продажбата на играчи и не работят над покупката на играчи. Клубът разполага с 58 скаута и трима шеф-скаута. Всички те получават заплати. А нищо не се прави. Това е нелепо. Жозе все повече е убеден, че това не е най-добрият способ за управление на футболен клуб", заяви източник, който е част от обкръжението на Моуриньо.

  Сподели
523