Рууни: В Юнайтед беше унизително към края


И. Ангелов

Рууни: В Юнайтед беше унизително към края

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обяви, че се е чувствал унижен към края на кариерата си в клуба, като пред него не е оставал никакъв избор освен напускането. Рууни прекара 13 години на "Олд Трафорд" между 2004 и 2017-та години, като стана рекордьорът по голове в този период. Пред Sky Sports той каза:

"Имаше моменти, в които се съмнявах в себе си: 'Дали съм достатъчно добър?'

"Толкова пъти Жозе Моуриньо ме остави извън тима. Това са моменти, в които се съмняваш в себе си. Аз мисля, че бях достатъчно добър, за да се върна в титулярите, но никога не получих тази възможност. 

"Появих се за една минута на финала в Лига Европа. Щях да се появя и на финала в Купата на лигата срещу Саутхемптън, и в тези моменти беше унизително. Вече започвах да се срамувам. Помислих: 'Не мога да продължавам така,' колкото и трудно да ми беше да напусна Юнайтед.

"В мача със Саутхемптън Моуриньо дойде при мен и каза: 'Аз искам ти да вдигнеш трофея'. Аз му казах 'Е, аз дори не играх в мача'. Той настояваше, а аз се появих и само повдигнах купата и продължих. Просто знаех... Трябваше да продължа другаде."

  Сподели
476