Клоп: Подобрихме защитата за сметка на атаката


И. Ангелов

Клоп: Подобрихме защитата за сметка на атаката

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че подобрението в защитния вал на отбора му е коствало от добрите действия в нападение за тима. След осем срещи във Висшата лига Ливърпул няма загуба до момента, но атаката не е на нивата от последната кампания със само 15 вкарани гола, което е петото най-добро постижение. От друга страна тимът е допуснал само 3 пъти, колкото и Манчестър Сити и това са най-добрите показатели в първенството.

"Ние искаме да сме силни в защита, но не сме казвали, че нямаме интерес в доброто нападение. Това е нормален период на адаптация. Трябва да свикнем с това, да затворим пространството. Така поставяме фокус над нещо различно и е нормално веднага да загубим острота в друга зона. 

"Но ние създаваме достатъчно шансове, просто не вкарвахме. Не е като да не сме имали положения, просто не ги използваме както в най-добрия си период миналата година. Аз съм окей с това. Вече постигнахме добри резултати и вкарахме голове, но очевидно можем да се подобрим. Трябва да задържим тази стабилност, няма съмнение в това."

Клоп коментира и настройките на пресирането на своите играчи, след като в този сезон тимът играе с по-малко преса над съперника в предни позиции:

"Това е повече в зависимост от противника, дали играе срещу нас. Хъдърсфийлд надигра пресата ни с дълги топки, което е логично. В много мачове контра-пресата ни беше наистина добра, което е по-важно от това да загубиш топката и да си я върнеш. 

"По отношение на високата преса, това зависи от другия отбор. Не можеш да го правиш ако те не играят. Не, че не искаме да го правим повече. Ако те играят ние трябва да сме там."

  Сподели
369