Ливърпул награждава талант с нов договор


Н. Гавазов

Ливърпул награждава талант с нов договор

Десният защитник на Ливърпул Трент Александър-Арнолд ще получи нов договор като награда за своя прогрес. 19-годишният тийнейджър провежда превъзходен сезон на "Анфийлд", успешно подменяйки контузения Натаниъл Клайн. Трент особено ярко се представи в мачовете от Шампионска  лига с Манчестър Сити, в които успя да спре крилото на "гражданите" Лерой Сане.

Сега става ясно, че Ливърпул е взел решение да предложи на младежа нов контракт със значително увеличение на заплатата. Преговорите между страните ще започнат през лятото, най-вероятно след завръщането на играча от отпуска.

Друга приятна новина за Трент може да стане попадането му на финалите на Мондиал 2018. Според неофициални източници, наставникът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт сериозно обмисля вариант с включването на младия защитник в заявката на "Трите лъва" за Световното първенство.

Талантът, известен с псевдонима Тее е роден на 10 юли 1998 година в Уест Дерби, дом на тренировъчния терен на футболен клуб Ливърпул. Той се присъединява към академията на Ливърпул през 2004 година, когато е забелязан от треньора на академията Ян Бариган. Момчето впечатлява със способностите си още тогава и като награда за своите старания получава правото да съпровожда играчите на първия отбор при излизането от тунела. По-късно става капитан на отборите U16 и U18, а през 2016 година прави своя дебют за първия тим на клуба. През миналото лято той подписа петгодишен договор. 

Трент Александър-Арнолд дебютира за Ливърпул в Европа на 15 август 2017 година срещу Хофенхайм в  първи мач от четвъртия квалификационен кръг на Шампионска лига. Напомняме, че тогава талантът откри резултата в 35-та минута от пряк свободен удар, с което помогна на отбора си да постигне победа с 2:1.

"Това е мечта - да дебютираш за клуба от своето детство и на всичкото отгоре да вкараш гол. Малко сме разочаровани, че вкарахме толкова късно, но главното е, че постигнахме победа преди срещата на "Анфийлд". Довериха ми наказателния удар, а аз бях уверен, поемайки инициативата върху себе си. Знаем, че реваншът няма да е лек, но имаме стратегия как да ги победим", заяви тогава Александър-Арнолд, на когото специалистите предсказват блестящо бъдеще.

  Сподели
532