Вила започва мачовете на истината с домакинство на ЦСКА


.

Вила започва мачовете на истината с домакинство на ЦСКА

Астън Вила навлиза в най-важните дни от сезона, който може да се превърне в един от най-успешните в най-новата история на клуба. Бирмингамци приемат руския ЦСКА Москва на “Вила парк” в 1/16-финал за Купата на УЕФА. След това им предстои един от най-важните им мачове в битката за 4-ката, а защо не и титлата в Англия, домакинство на Челси.

В последния си мач “виланите” изгубиха с 1:3 от Евертън за ФА Къп, но едва ли са приели това поражение с голямо притеснение, защото то реално ще им даде шанс да се концентрират върху най-важните си приоритети. Мениджърът Мартин О’Нийл успя да съхрани някои от титулярите си срещу “карамелите”.

ЦСКА е абсолютно непредвидим отбор в момента. Тимът постигна 4 победи в предварителните групи, но руският шампионат отдавна свърши и сега е периодът за предсезонна подготовка. Все пак “армейците” са запазена марка в този турнир в последните години, тъй като го спечелиха през 2005.

През зимата в тима от Москва настъпиха доста промени. Сменен бе треньорът, тъй като Валери Газаев реши да прекрати договора си. Зико пое щафетата, а той е доказал класата си с Фенербахче.

Двата тима се срещат за пръв път в своята история. Шансът да се срещнат в Шампионската лига по-късно през годината също не е малък, тъй като ЦСКА си осигури участие за нея, а Вила е на път да го стори. Единственият път, когато Вила среща руски тим е през 1983/1984, когато губи в два мача от Спартак Москва. ЦСКА има 5 мача срещу англичани, но само 1 победа. Победителят в двубоя пък ще се изправи срещу победителят в двойката Тотнъм – Шахтьор.

Къртис Дейвис и Зат Найт са под въпрос. Емл Хески е с травма и е аут за мача. Стив Сидуел пък е наказан.
 
Антон Григориев и Самберас пропускат мача за ЦСКА заради наказание. Дани Карвальо се завърна след като бе отдаден под наем в Бразилия, за да не губи форма.


Реално Астън Вила има съхранен състав за този сблъсък, а и момчетата на Мартин О’Нийл са набрали инерция. Противника им не е изиграл нито един официален мач от началото на годината и трудно ще постигне победа в Англия. Шансът на възпитаниците на Зико е да постигнат минимална загуба и да търсят класиране в реванша в мразовита Москва.


Вероятни състави:

Астън Вила: Фридъл, Шори, Найт, Дейвис, Янг, Янг, Петров, Бари, Милнър, Карю, Агбонланхор

ЦСКА: Акинфеев, Березутски, Игнашевич, Рамон, Вагнер Лав, Красич, Жирков, Алдонин, Рахимич, Дзагоев, Еркин

Астън Вила: ЗППРП
ЦСКА: ППЗПП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
63