Моуриньо упрекна Почетино след победата над Уулвс


Н. Гавазов

Моуриньо упрекна Почетино след победата над Уулвс

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо смъмри предшественика си Маурисио Почетино за неуспешната игра на отбора при статичните положения.

Напомняме, че "шпорите" победиха Уулвърхемптън с 2:1 на "Молиню", но хората на португалеца трябваше много да се бранят в този мач. Жозе е убеден, че залог за победата са отличните действия на своя отбор в защита при статичните положения, с което Тотнъм имаше големи проблеми доскоро.

"Вълците" играят по супердоминиращ начин с корнери и наказателни удари. Победихме, защото отлично се защитавахме при статичните положения.

Това е нещо, с което Тотнъм имаше проблеми преди две седмици. Те допускаха голове при всяко статично положение.  Въпреки това, ние дойдохме тук и доминирахме в този аспект на играта.

Трудно ни беше. Опитахме се да измъкнем "вълците" от зоната им на комфорт, но те имат играчи, които са като влакове.

В епизода, когато Дайер удари гредата, реших, че ще ни е трудно, ако не вкараме гол. Така и стана.

В крайна сметка Вертонген нанесе страхотен удар с глава  и ни донесе победа. Победихме обаче благодарение на силния си характер. Такъв мач може да бъде спечелен само чрез колективни действия на отбора. Това бе труден мач за нас.

Много се радвам, че запазихме  играчите в средата на седмицата, защото в противен случай щеше да ни е  трудно да се възстановим за този мач. Това беше супер бърза игра. Изморих се да мисля за играчите на "вълците".

Нашият вратар Пауло Гасанига има вълшебни ръце, с които в крайна сметка направи важно спасяване в края.

"Вълците“ искаха победа, а не равенство. Те са наравно с Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, които се борят за влизане в топ 6 и могат да усетят близостта на топ 4", заяви Моуриньо.

  Сподели
208