Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион

Леганес – Хетафе
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 07.12.2018 г.
Час: 22:00

Подемът на Леганес продължи и в предишния кръг, когато "лос пепинерос“ записаха втора поредна победа и вече в четири последователни срещи съставът от покрайнините на Мадрид е без поражение. Този път Леганес се наложи с изразителното 4:2 като гост на новака Валядолид. Така кастилци вече имат 16 точки и се придвижиха до 16-то място в класирането. Силва е наказан, а Шимановски и Муньос са контузени.

Хетафе също постигна победа, която пета за тима от началото на сезона. Този път селекцията на Хосе Бордалас сразиха с 3:0 коравия Еспаньол. Така Хета вече има 20 пункта и е на 9-то място в колоната. Бергара е контузен.

Прогноза: Леганес – Хетафе 1:1


ВаленсияСевиля
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 17:15

Реал Мадрид записа победа с 2:0 над Валенсия в дербито между двата отбора. През последните години, това бе един от най-чаканите сблъсъци в Испания, но предвид мястото и на двата тима в класирането, както и формата им, зрелище липсваше. Хората на Сантяго Солари стояха по-добре на терена и пребориха напрежението, което им се струпа напоследък и заслужено се поздравиха с успеха срещу коравите гости. "Прилепите“ остават с актив от 17 точки и вече са на 14-та позиция. С травми за "лос че“ са Мурийо и Морено.

Севиля сдаде лидерското място в Примера, след като в предишния кръг южняците направиха 1:1 като гости на приятната изненада Алавес. Със спечелената точка "рохибланкос“ са с 27, а с една повече е шампионът Барселона. Гоналон, Видал и Навас са контузени за андалусци.

Прогноза: Валенсия – Севиля 2:2


Виляреал – Селта Виго
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 19:30

Сезонът за Виляреал до момента е абсолютно разочарование. "Жълтата подводница“ се намира непосредствено над зоната на изпадащите, като това със сигурност не кореспондира на амбициите на клуба. В предишния кръг Виляреал загуби с 0:2 от Барселона. Така "лос амарийос“ вече са 17-ти, като си остават с 14 пункта и са на три от опасната зона. Отсъстващи за домакините са Итура, Барбоса и Екамби.

След двете поредни загуби, Селта се върна на победния път. В последния си мач от Ла Лига "небесносините“ се наложиха с 2:0 над последния в класирането Уеска. Галисийци имат 17 точки и се изкачиха до 13-то място в таблицата. За визитата в срещуположния край на Испания треньорът Антонио Мохамед може да разчита на всички свои футболисти.

Прогноза: Виляреал – Селта Виго 2:1


Ейбар – Леванте
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 13:00

По-малко от седмица след историческия успех над Реал Мадрид, тимът на Ейбар отстъпи донякъде изненадващо с 0:1 като гост на непостоянния в изявите си новак Райо Валекано. Така баските останаха с 18 точки и вече се намират на 12-та позиция в подреждането. Морено е наказан, а с контузии са Лео, Дмитрович и Ескаланте.

Леванте прекъсна серията от три поредни мача без победа и в предишния кръг валенсианци очаквано се наложиха над намиращия се в криза тим на Атлетик Билбао, надигравайки съперника с 3:0. Така "прилепите“ вече са на 6-то място в колоната и 21 точки. Дукуре, Санчес, Садику и Постиго са с травми за Леванте.

Прогноза: Ейбар – Леванте 1:1


Реал Сосиедад – Валядолид
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 19:30

След две поредни победи, Реал Сосиедад инкасира поражение в последния си мач в Примера. Загубата е пета за баските до момента, а този път "синьо-белите“ отстъпиха с 0:1 като гости на Бетис. Играчите на Асиер Гаритано са на 10-то място и са с 19 точки в актива си. Навас, Меркеланс, Йоренте, Сангали и Елустондо са контузени за домакините.

Спадът в изявите на Валядолид продължава. В предишния кръг кастилци допуснаха втора поредна загуба и вече в пет поредни мача "виолетовите“ са без успех. Това се отрази и на мястото в класирането за клуба от едноименния град, който вече е на 15-то място с актив от 17 точки. Мояно и Лопес са контузени.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валядолид 2:1


Бетис – Райо Валекано
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 21:45

Бетис постигна пети успех за сезона, когато в предишния кръг южняците се наложиха с минималното 1:0 у дома над Реал Сосиедад. Така севилци вече имат 19 точки и са на 11-то място в класирането. Отсъстващ в селекцията на Кике Сетиен е Гуардадо.

Новакът Райо Валекано записа едва втора победа за кампанията, с която спря серията от 10 поредни мача без победа в Ла Лига. В предишния кръг "пчелите“ се наложиха с 1:0 пред собствена публика над коравия Ейбар. Въпреки победата, столичани остават в зоната на изпадащите, като са на предпоследното 19-то място и са с 10 пункта на сметката си. Елустондо и Какута са под въпрос.

Прогноза: Бетис – Райо Валекано 2:0


Атлетик Билбао – Жирона
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 10.12.2018 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао записа 13-ти пореден двубой без победа в Примера. Всъщност, единственият до момента успех за "лъвовете“ дойде в самото начало на сезона, а оттогава баските записаха осем ремита и пет поражения. В последния си мач от Ла Лига Атлетик падна с 0:3 от Леванте, а с това преля и чашата на търпение на ръководството, което взе решение да се раздели с Едуардо Берицо, а начело на тима застана Гайска Гаритано. Баските са с 11 точки и са в зоната на изпадащите, като заемат 18-та позиция. Берчиче e наказан, а с травми са Ганеа и Баленциага.

Жирона и Атлетико Мадрид завършиха наравно - 1:1, в интересен мач от 14-ия кръг на Примера Дивисион. Каталунският клуб изигра добър двубой и може да съжалява повече, че изпусна победата. Това бе шести пореден мач без загуба за Жирона, който с 21 точки е в първата половина на класирането, заемайки 7-ма позиция.

Прогноза: Атлетик Билбао – Жирона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
489