Стойчо Стоев: Излизане от групите на ЛЕ ще е добре за Лудогорец и българския футбол


FUTBOL-TV

Стойчо Стоев: Излизане от групите на ЛЕ ще е добре за Лудогорец и българския футбол

“Едно излизане от групите на Лига Европа ще е добре за Лудогорец, но и за българския футбол. Това би спомогнало за едно по-добро лице и за родния футбол. Ще бъде труден мач, но се надявам Лудогорец да успее срещу Ференцварош. Все още е трудно на ЦСКА и Левски да бъдат на нивото на Лудогорец, което е нормално. В Лудогорец се взимат скъпи футболисти, там винаги се взимат играчи, за които се дават пари, както и високи заплати", заявки бившият треньор на Лудогорец Стойчо Стоев.

“От този мач зависи класирането на двата отбора. Съвсем различна ще бъде мотивацията на самите играчи. Различно ще изглеждат и футболистите на Ференцварош", добави опитният специалист, който днес бе гост в Актуално студио "Дерби". Стоев говори и за националния ни отбор, както и за шансовете ни да се класираме на Евро 2020.

“Не знам състоянието на Исландия, Унгария и Румъния, но на пръв поглед това е добър жребий. Най-малкото играем вкъщи и се надяваме на домакинска подкрепа. Ако се върнем доста време назад, ще видим, че вачовете, в които сме изглеждали добре, са вкъщи. Като гости не успяваме. Ясно е, че за всички е от голямо значение българският национален отбор да се класира на европейското първенство. Това ще е хубаво. Близо 20 години не сме били на такъв форум. Всеки иска да гледа и подкрепя отбора. Дано успеем, но проблемите са по-сериозни и едно евентуално класиране не бива да ни води, тъй като ние, българите, изпадаме в двете крайности. Едно класиране ще доведе до писания, че българският футбол е в подем. Но през изминалите 20 години имаме регрес в нашето развитие. Причините са комплексни. Коментират се, но нищо не се променя. А е доста лесно да се променят нещата, но никой не иска", заяви Стоев.

  Сподели
111