Президентът на Нант: Всички се надяваме, че Сала ще бъде намерен


Н. Гавазов

Президентът на Нант: Всички се надяваме, че Сала ще бъде намерен

Президентът на Нант Валдемар Кита коментира новината за изчезването на самолета с бившия нападател на отбора Емилиано Сала, който наскоро премина в Кардиф Сити.

"Не знам нищо. Журналистите ми казаха, че самолетът е излетял вчера от Нант. Дори не знаех, че Сала е излетял от тук. Този човек вече не принадлежи на нашия клуб и прави това, което иска, абсолютно нормално е. Надявам се, че ще го намерят.

Мисля, че Сала е искал да се сбогува с приятелите си. Той е вежлив и добър човек, всеки го обича. Той винаги се отнасяше с всички с уважение. Сега мислите ми са със семейството и приятелите му. Все още се надявам, че нищо не е приключило и че ще бъде намерен", заяви Кита за CNews.

Както е известно, предишната нощ Сала се сбогува с бившите си съотборници от Нант и излетя с частен самолет до Уелс, но около час преди очакваното пристигане самолетът изчезна от радара на двайсетина километра северно от остров Гърнзи.  Два хеликоптера и няколко кораба за търсене веднага бяха изпратени да го търсят, но издирването е било преустановено през нощта, но подновено тази сутрин.

По-рано бе съобщено, че Кардиф Сити ще плати рекордните 20,5 милиона евро за Сала,  а аржентинецът е подписал  договор с клуба до лятото на 2022 година.

Напомняме, че бившият клуб на Емилиано Сала Нант отмени днешните занимания на тима и отложи двубоя си от турнира за Купата на Франция срещу ФК Ентенте, който трябваше да се играе в сряда.

  Сподели
676