Хамилтън: Няма нужда да планирам твърде напред


Н. Гавазов

Хамилтън: Няма нужда да планирам твърде напред

Седемкратният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън на представянето на Mercedes W12 обясни защо е подписал само едногодишно споразумение с германския отбор.

Хамилтън завърши миналия сезон без ново споразумение с отбора си. През февруари той се съгласи на нов едногодишен договор. Това повдигна въпроси за бъдещето му с Мерцедес и Формула 1.

"Късметлия съм: вече постигнах повечето от това, което исках до този момент, така че няма реална нужда да планирам твърде напред. Мисля, че живеем в доста необичаен период и просто исках едногодишен договор. След това ще може да се говори дали си струва да продължим сътрудничеството. И ако е така, ще продължим", заяви британецът.

36-годишният пилот добави, че приоритетите му са се променили, тъй като се стреми да помогне за подобряване на разнообразието и равенството във Формула 1 и след това.

"Преди това бе само за спечелване на шампионатите, но миналата година имаше много дискусии относно равенство на възможностите. Тази година става въпрос за преследване на многообразието и предприемане на реални действия в тази посока.

Това е основният ми стремеж, но, разбира се, ние съществуваме, за да победим. Всички тези момчета и момичета работят за това", добави шампионът.

Днес Mercedes представи новия си болид  W12, който ще се използва през предстоящия сезон.

Следващият сезон на Формула 1 започва на 28 март в Бахрейн.

  Сподели
169