Джокович: Странно е да играя финал без Надал


Н. Гавазов

Джокович: Странно е да играя финал без Надал

Първата ракета в света  Новак Джокович сподели впечатленията си от достигане до финала на Мастърс-а в Рим. Роденият в Белград тенисист ще играе в своя 52-и финал от серията Мастърс 1000. Според този показател Джокович изпревари испанеца Рафаел Надал, който има 51 финала в кариерата си.

"Това е най-голямото състезание в турнира на ATP. Разбира се, Мастър-сите са много важни за мен. Именно на тези турнири искам да играя най-добре, ако не се броят мейджърите и Заключителният турнир.

Да стигна до финала на такъв голям турнир означава много за мен след 15 години в тура. Все още съм невероятно мотивиран да се бия за трофея. Ето защо и аз като другите продължавам да работя усилено. Разбира се, с времето става все по-трудно.

В повечето от финалите на големите турнири съм играл с Рафа. Ще бъде странно да бъда на финала без да играя с него. Ще се опитам да направя всичко, което е по силите ми, за да спечеля трофея.

Разбира се, не съм толкова свеж и млад, както преди 5 или 10 години, но все пак се чувствам добре и обичам да се състезавам  в Рим. Винаги искам да се представя успешно тук. Чувствам подкрепата и енергията на публиката. Играта с Надал на финала или с друг противник е голяма разлика. Но при всички случаи няма да подценя противника", заяви Джокович.

В битката за титлата Новак ще се бие с аржентинеца Диего Шварцман.

  Сподели
151