Хамилтън: Надявам се, че ще се обединим


Н. Гавазов

Хамилтън: Надявам се, че ще се обединим

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън отново повдигна темата за антирасистките акции. Хамилтън заяви, че ако даден пилот не коленичи, защото не знае как това ще се възприеме в родината му,  тогава той трябва да обърне внимание на други спортове, където това се прави колективно, независимо от националността.

"Няма да говоря за мнението си дали всеки трябва да коленичи или не. Ако погледнете други спортове, футбол и баскетбол, испански и италиански отбори, тогава, без значение от националност или расата, те го правят заедно. Те имат играчи от Русия, Испания.

Ако причината да не направите това се дължи на възприемането на жеста във вашата страна, тогава трябва да погледнете другите спортове, защото те правят точно това. Надявам се, че постепенно можем да се обединим.

Не знам защо Магнусен не коленичи, не сме разговаряли. Но мисля, че постепенно ще започнем да се разбираме по-добре.

Гордея се, че всички пилоти носят тениски "край на расизма". Мисля, че постигнахме прогрес. Най-важното е, че пилотите продължават да се уважават. Може би трябва да поговорим повече за това. Знам, че нито Формула 1, нито някой друг е разговарял с пилотите индивидуално", заяви Хамилтън.

  Сподели
123