НХЛ ще проведе плейофи без ясна решетка


Н. Гавазов

НХЛ ще проведе плейофи без ясна решетка

Известният северноамерикански инсайдър Елиът Фридман заяви, че Националната хокейна лига няма да въведе ясна решетка за предварителния кръг на плейофите за Купата на Стенли. Във всеки кръг съперниците ще се определят според посяването.

Напомняме, че комисарят на НХЛ Гари Бетман каза, че редовният сезон е завършен предсрочно. Двадесет и четири клуба ще се борят за Купата на Стенли, като това ще са тези, които имат най-висок процент победи към момента на спирането на редовния сезон. Така Отава, Детройт, Бъфало, Ню Джърси, Лос Анджелис Кингс, Сан Хосе Шаркс и Анахайм не стигнаха до плейофите.

Четирите най-добри клуба от всяка конференция ще изиграят по три мача във формат кръгова система. Тези мачове ще позволят на клубовете да променят номера на засяването си в плейофите. Останалите отбори, паралелно на кръговия турнир, ще се състезават в серия до три победи. Победителите в тези серии ще попаднат в първия кръг на плейофите до първите четири отбора от  конференците. От първия кръг на сериите ще се играе до четири победи.

  Сподели
214