Джокович се присъедини към акцията на Надал


Н. Гавазов

Джокович се присъедини към акцията на Надал

Първата ракета на света Новак Джокович се присъедини към благотворителната кампания, организирана от тенисиста Рафаел Надал и баскетболиста По Газол. Испанските спортисти на 26 март започнаха кампания за набиране на средства за Червения кръст.

"Много благодаря на Джокович за приноса му за подпомагане на участващите в борбата с коронавируса. Жест, показващ класа“, благодари Рафа на основния си съперник на тенис кортовете.

Новак Джокович е поставен под карантина в испанската Марбея, където живеят двамата му братя. Сърбинът често изразява обичта си  към Испания и отблизо възприема проблемите на страната.

Надал и Газол планират да съберат 11 милиона евро за борба с коронавирус. Жерар Пике, Икер Касияс, Хулиен Лопетеги, Жорди Алба, Серхио Бускетс и други настоящи и бивши спортисти се присъединиха към кампанията.

В момента почти всички футболни първенства по света са спрени  във връзка с пандемията от  коронавируса. Сред тях са и представители на топ 5 европейските лиги. Мачовете от Шампионска лига и Лига Европа бяха отложени за неопределено време.

Вирусът COVID-19 бе  открит  в Китай в края на миналата година. Първоначално правителството на комунистическата държава се опита да скрие проблема и дори подаде грешни данни към Световната здравна организация, с което попречи на предотвратяването на заразата в световен мащаб.

Съобщават се за над милион случаи на коронавирусна инфекция по целия свят. В Испания са заразени 117 хиляди души, 11 хиляди души в страната са загинали.

  Сподели
135