Кубрат Пулев нокаутира Дину (видео)


Н. Гавазов

Кубрат Пулев нокаутира Дину (видео)

Кубрат Пулев записа своята 27-ма победа от 28 мача на професионалния ринг, след като нокаутира Богдан Дину в седмия рунд на мача между двамата в Коста Меса, Калифорния (САЩ). Това бе първата битка на българина на американска земя, а нокаутът е 14-ти в кариерата.

Според правилата, боят се състоеше от 10 рунда, а не 12, както е обикновено.

Първите два рунда бяха за Кобрата, като съперникът му изглеждаше силно респектиран в този период  на сблъсъка. Румънецът обаче прояви по-голяма активност в третия рунд и заслужено го спечели, а изглежда това даде увереност на Дину, който започна още по-мощно четвъртата част и след две мощни крошета нанесе тежка аркада на Пулев. Българинът издържа, облян в кръв, а в края отвърна с няколко удара.

Петият рунд премина равностойно, след като Кобрата си взе въздух на почивката. Проблеми на Кубрат създаваше аркадата, особено като се отчете, че съперникът му постоянно се целеше в нея. Българинът обаче прояви характер и даде битка на Богдан. Шестата част бе изцяло за Кобрата, чиито леви крошета създадоха адски проблеми за румънеца. Именно в този период българинът започна да придобива все по-голямо психологическо преимущество над Дину, който не успя да развие предимството си в третия и четвъртия рунд.

Кулминацията и краят на боя настъпи  седмата част. Пулев прати Богдан три пъти в нокдаун, като при първия румънецът имаше претенции, че е получил удар в тила. Съдиите обаче прецениха, че това е станало случайно и Кобрата се размина само с наказателна точка. След това българинът продължи с мощното си представяне, довършвайки румънеца с още два нокдауна, с което бе сложена и точката на този толкова драматичен сблъсък.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
716