Златни! Ансамбълът на България грабна световната титла


В. Мухарски

Златни! Ансамбълът на България грабна световната титла

Българският ансамбъл донесе първо злато за страната ни от Световното първенство в София. Днес момичетата на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова бяха перфектни пред пълните трибуни и бурната подкрепа от феновете в зала "Арена Армеец"

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София. Пред погледа на президента на България Румен Радев българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки.


На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки. Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените. В днешния последен ден от световното първенство зала "Арена Армеец" е пълна до краен предел.

  Сподели
590