Салпаров: Всеки следващ мач ще е по-труден


Н. Гавазов

Салпаров: Всеки следващ мач ще е по-труден

Либерото на националния отбор на България по волейбол Теодор Салпаров даде коментар след победата с 3:0 над Финландия на старта на Световното първенство по волейбол, което се провежда в България и Италия.

"Радвам се, че започнахме с 3:0 и показахме не лоша игра. Не блестяхме и има какво да подобряваме, още повече, че всеки следващ мач ще е по-труден. Иран и Полша са отбори от друго ниво, с които, ако не играем силно, те няма да ни простят. Трябва да мислим позитивно, с победа и пред пълни трибуни.

 Предстои мач с Иран, а това е най-добрият азиатски отбор. Те са в топ осем на света. Тежък съперник са, имат неудобен сервис, също така имат страхотен разпределител, играят добре в защита. Надявам се обаче с нашата невероятна публика да ги победим. Трябва да излизаме концентрирани и да си вземем предстоящите мачове.

Играем мач за мач. Ако заслужаваме ще влезем във финалната шестица, ако не заслужаваме, нека поне да си оставим сърцата пред тази публика. Но вярвам, че с този отбор можем да направим добро Световно", заяви Салпаров.

  Сподели
540