Фюри: Джошуа? Ще го размотавам няколко рунда и накрая ще го нокаутирам


Н. Гавазов

Фюри: Джошуа? Ще го размотавам няколко рунда и накрая ще го нокаутирам

Бившият световен шампион Тайсън Фюри подчерта, че се намира в най-добра физическа форма, повече откогато и да е било друг път.

"По-силен съм откогато и да е било. Физика, реакция, рефлекси- всичко е на най-добро ниво. На 29 години съм, в разцвета на силите, аз съм силен и бърз, откогато и да е било, разполагам с голяма мускулна маса. Много по-уверено гледам на боя. Битка с Джошуа? Той е много лек за мен, извън всякаква конкуренция е. Той може да търси своя удар цяла вечер, а аз да го размотавам няколко рунда и накрая да го нокаутирам", заяви Тайсън.

През миналата седмица британски източници информираха, че Фюри се завръща на ринга. Според информацията, 29-годишният британец е посочил датата 9 юни за среща със съперник, а мястото - арена “Манчестър". Напомняме, че през ноември 2015 година британецът победи Владимир Кличко по точки и спечели титлата при най-тежките в три различни версии - Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова асоциация (WBA) и Световна боксова организация (WBO). Малко след това той бе лишен от титлата на IBF, след като отказа да проведе сблъсък за нейната защита.

През юни 2016 година Фюри беше обвинен в употреба на кокаин, а през октомври същата година му беше отнет британския лиценз. Заради положителната допинг проба Британската антидопингова агенция (UKAD) анулира резултите на Тайсън Фюри до февруари 2015 година, но всички негови мачове след това, включително и този с Владимир Кличко, остават в сила.

Сега Тайсън си е поставил за цел да проведе двубой с Антъни Джошуа на “Уембли" през 2019 година. За да стигне дотам обаче, Фюри трябва да проведе няколко битки и да докаже, че все още е в елита на тежката категория.

Както е известно, в началото на месеца световният шампион в супертежка категория на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа победи носителя на титлата във WBO Джоузеф Паркър след единогласно съдийско решение - два пъти 118 -110 и 119-109, като мегасблъсъкът бе стъпка към обединяване на три от четирите световни титли в тежка категория.

  Сподели
314