ЦСКА няма да приема Нефтохимик извън София в решаващите битки за титлата


Л. Михайлов

ЦСКА няма да приема Нефтохимик извън София в решаващите битки за титлата

Волейболистите на ЦСКА ще домакинстват на Нефтохимик Бургас в реванша от финалния плейоф в Суперлигата при мъжете в столичната зала "Христо Ботев“, а срещите са насрочени за 23 и 24 април.

Това споразумение бе постигнато след среща между НВЛ и представителите на двата клуба, а именно Сашо Везенков - ВК Нефтохимик Бургас и Александър Попов – ЦСКА, която бе проведена на 15 април. На срещата бяха определени и датите за предстоящите срещи от спора за титлата.

Мач N- 157 между отборите на ЦСКА и Нефтохимик ще се проведе от 18:30 часа на 23 април 2018г.в зала "Христо Ботев" в град София. Мач N- 158 между отборите на ЦСКА и Нефтохимик ще се проведе от 17:00 часа на 24 април 2018 г.в зала "Христо Ботев" гр.София.

В случай, че има пети мач за титлата той ще се проведе от 20:00 часа на 25 април 2018 г.в зала "Младост" град Бургас.

"От ръководството на НВЛ изказват благодарност за проявената човечност, колегиалност и разбиране по повод възникналия проблем с определянето на дати за домакинските мачове на ВК ЦСКА", написаха от волейболната федерация.

Така ЦСКА ще играе в София срещу този съперник. Припомняме, че в предходния сезон - двата тима пак се срещанаха, но на полуфиналите. Тогава ЦСКА бе домакин в... Перник. Причината за това е ново правило на Федерацията по волейбол, съдейки, от което зала "Васил Симов" на "Червено знаме" не разполага с необходимия брой седящи места.

Иначе дрийм тиймът от Бургас вече има преднина и води над "армейците" с 2:0 победи. Нефтохимик записа победи над ЦСКА на два пъти с по 3:1 край морето. Така Теди Салпаров, братя Братоеви и компания са само на една победа от нова титла. Припомняме, че крайният победител ще бъде обявен след спечелени три срещи от пет мача. 

Снимка: Официален сайт на Българска федерация по волейбол

  Сподели
289