Лацио ще се възползва от проблемите на Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Лацио ще се възползва от проблемите на Байерн Мюнхен

ЛациоБайерн Мюнхен

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 23.02.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Орел Гринфийлд (Израел)

Лацио посреща Байерн Мюнхен в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Това е първа поява на "орлите"  в плейофите на турнира от 21 години, така че можем да очакваме много сериозно отношение на домакините към тази среща. Биткаджийството, непримиримостта и ентусиазмът срещу класата и опита – това ще видим тази вечер.

Лацио на груповата фаза на Шампионска лига попадна в квартет с Борусия Дортмунд, Брюж и Зенит. Римляните до последно се бореха за първото място, но все пак отстъпиха позицията на германците. Що се отнася до представянето на "орлите", тимът се намира в добра форма. Хората на Симоне Индзаги стабилно набират точки в двубоите, в които трябва, но в срещите с лидерите търпят неуспехи, макар и да демонстрират добра игра. Лацио влиза в мача след победа с 1:0 над Самп през уикенда, която позволи на тима да се изкачи на 6-то място в таблицата за класиране.

Байерн Мюнхен на свой ред попадна в група с Атлетико, Залцбург и Локомотив Москва и не изпита особени проблеми със спечелването на първото място. Що се отнася до сегашната форма на баварците, шампионът на Европа и Бундеслигата е леко нестабилен след като триумфира на Световното клубно първенство. Хората на Ханс-Дитер Флик изиграха два мача след пътуването си до Близкия Изток, в които претърпяха поражение и записаха равенство. Независимо от това Байерн остана на върха в първенството на Германия, но преследвачът РБ Лайпциг е само на две точки.

Стркоша, Фелипе и Раду от домакините пропукат срещата заради травми. Гостите са без контузените Коща, Толисо, Гнбри, Нюбел и Павар.

Интересното е, че Лацио никога не е губил от германски отбор като домакин в Шампионска лига. От друга страна римляните са само с една победа в последните си пет мача с представители на Германия. Баварците са без загуба в последните си осем сблъсъка с италиански клубове в Шампионска лига.

Фаворит в срещата е Байерн Мюнхен, но това е само на книга. Кадровите проблеми на гостите и особено отсъствието на ключови играчи ще направи динамиката на баварците по-бавна в средата на терена. Да, "двойката" няма как да не присъства в среща, в която участва европейският шампион, но разумно ще бъде, ако използваме и "хикса".

Прогноза: Лацио – Байерн Мюнхен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Ханс - Дитер Флик)
 
Нойер
   
Зюле
Боатенг
Ернандес
Дейвис
Кимих
Алаба
Сане
Горецка
Комн
Левандовски
Имобиле
Кореа
Фарес
Алберто
Лейва
Милинкович-Савич
Марусич
Мусакио
Ачерби
Патрич
   
Рейна
 
Лацио (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Лацио - Байерн Мюнхен 1:1

  Сподели
237