Челси ще задържи Атлетико Мадрид


И. Ангелов

Челси ще задържи Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид - Челси
Стадион: Арена Национала, Букурещ
Дата: 23.02.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Формата на Атлетико Мадрид до скоро беше фантастична, но в последните 4 мача тимът допусна 2 равенства, загуба, и спечели само веднъж на гости на Гранада. Последното разочарование с Леванте и загубата с 0:2 на домашен терен може би подсказва за начало на проблеми. В локалната Ла Лига Атлетико водеше сякаш недостижимо, а сега Реал Мадрид има шанса да застигне местния съперник, който в последния кръг допусна първа загуба у дома от декември, 2019 г. срещу Барселона.

Челси не се справи най-добре в неделя когато постигна само 1:1 със затруднения Саутхемптън. Това бе първия допуснат от противник гол във вратата на Томас Тухел откакто той пое "сините". Челси все още няма загуба при германеца, като освен две равенства той натрупа само победи.

Откъм състави, положението при домакините отново е по-сложно. Томас Лемар и Муса Дембеле се върнаха в отбора след коронавирус и бяха в тима за загубата от Леванте, но Ектор Ерера ще отсъства поради изолация. Киеран Трипиър е с наказание и пропуска, докато с контузии са Хосе Хименес, Яник Караско и Симе Вършалко.

При Челси само Тиаго Силва е с травма. Кай Хаверц се върна в състава и тренира след последната си травма, като се очаква да видим някои промени за тима на Тухел от състава последно срещу Саутхемптън за запазване на свежестта.

И двата отбора нямат загуба в последните си 5 мача в Шампионска лига. Формата на Челси изглежда по-добра в последните седмици, но защитата на Атлетико е не повече пропусклива от тази на "сините". Вероятно е Тухел да подходи прагматично в това дълго гостуване и за двата отбора до неутралната арена, и да търси максимума на свой терен.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Челси 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Азпиликуета
Кристенсен
Рудигер
Одой
Жоржиньо
Ковачич
Алонсо
Маунт
Ейбрахам
Вернер
Суарес
Феликс
Кореа
Лоди
Саул
Коке
Йоренте
Савич
Фелипе
Хермосо
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Челси 1:1

  Сподели
284