Тухел е "раздразнен", че Рашфорд редовно вкарва на ПСЖ


Н. Гавазов

Тухел е

Старши -треньорът на ПСЖ Томас Тухел изрази възхищението си от головата заплаха, произтичаща от нападателя на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд.

В сряда вечер парижани ще трябва да спечелят на "Олд Трафорд", за да останат господари на съдбата си за класиране за плейофите на Шампионска лига, докато "червените дяволи" ще бъдат доволни и от равенството.

Когато отборите се срещнаха през октомври, именно Рашфорд осигури победата на Юнайтед с 2:1 в 87-ата минута. Това бе повторение на историята от сезон 2017/18, когато Маркус помогна на "дяволите“ да победят с 3:1  и да преодолеят етапа на 1/8-финалите, въпреки поражението у дома с 2:0.

Тухел се възхищава от постиженията на Рашфорд не само на футболното игрище, но и благодарение на благотворителността, надявайки се, че този път Маркус ще пожали отбора му.

"Оценяваме представянето му за Англия много високо, но не и на "Парк де Пренс", защото головете му срещу нас вече са малко досадни, ако трябва да сме честни.

Говорим за много млад човек, който поема отговорност на терена и извън него, и това прави голямо впечатление.

Срещал съм го три пъти като съперник и всеки път съм срещал спокоен, скромен и сладък човек и това е невероятно. Наистина ми харесва тази комбинация.

Лично за мен спортната страна е очевидна - той е изпълнен с голяма заплаха поради скоростта си, головия си инстинкт, решителността и удара

Той стреля много добре, супер бърз е в контраатака и силен във въздуха.

Той има голямо влияние върху играта и обичам да виждам момчета от академията като него да се показват в голям клуб като Юнайтед", заяви Тухел.

  Сподели
84