От втория опит Барселона победи Наполи и отива на 1/4-финалите


FUTBOL-TV

От втория опит Барселона победи Наполи и отива на 1/4-финалите

Барселона се наложи с 3:1 при домакинството си на Наполи на "Камп Ноу" в реванш от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Първата среща в Неапол завърши без победител при резултат 1:1, но днес Барса взеха своето и продължават напред в надпреварата.

Първата част бе много интересна, като тогава паднаха всичките голове. Клеман Лангле откри резултата в 10-ата минута. Това стана след центриране от корнер, когато Лангле скочи и с глава насочи топката в мрежата. Гостите имаха претенции, че французинът е изблъскал Диего Деме преди да вкара. Реферът обаче призна попадението за 1:0.

Лионел Меси удвои в 23-тата. Аржентинската суперзвезда се пребори за топката с трима бранители на Наполи, а след това падна, но веднага се изправи и стреля между телата на още двама в бяло, пращайки топката в далечния ъгъл за 2:0.

В добавеното време Луис Суарес бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден след намеса на ВАР за нарушение на Кулибали срещу Меси. Малко след това Лоренцо Инсиние намали също след 11-метров наказателен удар. Иван Ракитич извърши нарушение срещу Мертенс, а Инсиние вкара със самочувствие наказателния удар. Чак тогава бе даден сигнал за край на първата част.

Втората част започна доста по-спокойно от първата, като положенията не бяха чак толкова много.

В 79-ата минута Манолас и Лангле се дърпаха взаимно в наказателното поле, след което гъркът падна и изрази претенции за дузпа, но такава нямаше. В 81-ата минута феновете на Барса изтръпнаха, след като Аркадиуш Милик с глава прати топката зад гърба на Тер Стеген, но вдигнатият флаг за засада показа, че това попадение няма да бъде признато. Решението на реферите бе правилно. До края до нов гол не се стигна и така Барса спечели този мач.

  Сподели
279