Барселона - Наполи: Всичко ще се реши от дузпите


Н. Гавазов

Барселона - Наполи: Всичко ще се реши от дузпите

Барселона - Наполи

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 08.08.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Джуней Чакър (Турция)

Барселона приема Наполи в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Първата среща между двата тима се проведе в  края на февруари. Тогава Мертенс порази вратата на испанците в 30-та минута, но гостите отвърнаха с точен удар на Гризман в началото на втората част. Така каталунците получиха предимство от гол на чужд терен, но в условията на пандемията с коронавируса загубиха преимуществото си на домакини - реваншът ще е без публика. Дали при тези обстоятелства няма да станем свидетели на напълно равностоен мач или Барселона все пак ще премине с лекота през съперника си?

"Блаугранас" загуби всичко на вътрешната арена след мача с Наполи и жадува да спаси сезона с успешно представяне в евротурнирите. Каталунците не успяха да защитят титлата си в Ла Лига и завършиха на второ място, на пет точки след Реал Мадрид. Критиките към Кике Сетиен не престават, но най-голямото безпокойство сред феновете не са толкова резултатите, а качеството на играта на тима. Барселона не играе добре, като това се видя особено ясно след рестарта на сезона, а напрежението в тима не остана незабелязано за широката публика. Допълнително нагнетяване на обстановката предизвикаха слуховете за фалит на клуба, което принуди ръководството на Барселона да опровергава спекулациите, но и да подчертае, че входящи трансфери ще се правят след продажба на играчи, което наистина е тревожно. В добавка, от клуба с комсомолски дух увериха, че новият "Камп Ноу" ще е готов за 2025 година, удобно пропускайки факта, че сегашният президент Хосеп Мария Бартомеу обеща при избирането си стадионът да е готов за 2020 година.

Наполи завърши сезона в Серия А на седмо място, което се смята за тотален провал, но от друга страна "партенопеите" спечелиха Купата на страната, преодолявайки във финала Ювентус. В интерес на истината неаполитанци не изглеждат зле при Дженаро Гатузо и ако отборът остави назад романтиката и вкара повече рационализъм в играта си, спокойно може да се върне към онзи Наполи, който познаваме през последните няколко години.

И двата тима имат своите кадрови проблеми. Те обаче изглеждат по-големи в състава на домакините. Дембеле е с контузия, а Видал и Бускетс са наказани. Скандалната февруарска покупка Брайтвайт пък не може да участва в Шампионска лига. Гостите не могат да разчитат на Малки, Гулам и Юнес, но това не е голям проблем за Гатузо, защото по-важното е, че Максимович  и Манолас попаднаха в заявката за мача, както и Инсине, който тренира с тима.

Очертава се изключително интересен мач. От една страна ще видим тим, използващ висока преса и бързо разиграване на топката в предни позиции, а от друга неуверен колектив, поставен под голямо напрежение заради фаворизирането си в двубоя. Всичко това ни кара да предположим, че Наполи ще създаде големи главоболия на каталунците и напълно е възможно двата тима да не успеят да се победят в редовното време. А какво ще се случи в рулетката на дузпите - това ще се изясни след полунощ българско време.

Прогноза: Барселона - Наполи 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Дженаро Гатузо)
 
Оспина
   
Ди Лоренцо
Манолас
Кулибали
Руи
Фабиан
Деме
Зелински
Кайехон
Мертенс
Инсине
Гризман
Суарес
Меси
Ракитич
Де Йонг
Роберто
Алба
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Барселона - Наполи 1:1

  Сподели
536